Cautare

1333 de rezultate pentru "inspectoratul scolar braila" (3.34 secunde)
Mai ales cand exista elemente care se contrazic - de la succesul enorm al multor elevi romani la olimpiade si concursuri scolare si pana la extrema cealalta - la rata semnificativa a abandonului scolar in mediul rural.
Pornind de la aceste statistici ingrijoratoare referitoare la copiii care parasesc scoala, UNICEF a demarat in 2010 campania "Hai la Scoala" de prevenire si reducere a fenomenelor de absenteism si abandon scolar.
De aceea, consider ca pentru a evita evolutia si perpetuare violentei in mediul scolar, este necesar ca Ministerul Educatiei Nationale sa aiba o mai stransa colaborare cu Ministerul de Interne, cu alte institutii ale statului si nu in ultimul rand cu mass-media si impreuna sa elaboreze si implementeze programe care sa aiba ca scop stoparea violentei in scoli.
Un alt motiv este ca, in ceea ce priveste anul scolar 2015-2016, stabilirea disciplinelor optionale se face in aceasta perioada.
O mare problema este cea a medicilor scolari, un aspect subfinantat, deficitar in resursa umana, care lasa descoperita componenta de preventie si promovare a sanatatii copiilor in mediul scolar.
Ceea ce aduce in plus acest proiect este ca in situatia in care se constata scaderea randamentului scolar, reprezentantul serviciului public de asistenta sociala va informa in scris invatatorul/dirigintele copilului, care are obligatia de a solicita sprijinul consilierului scolar.
Progamul FIECARE COPIL IN GRADINITA reprezinta un exemplu de buna practica in colaborarea dintre societatea civila si autoritatile locale si centrale pentru rezolvarea unei probleme sociale grave, respectiv abandonul scolar.
Cu toate acestea, la inceputul anului scolar 2015-2016, din numarul total de 530 de unitati scolare din judetul Botosani, detineau autorizatie sanitara de functionare un numar de 311 unitati scolare, iar alte 7 sunt in curs de a primi aceasta autorizatie.
Mai ales cand exista elemente care se contrazic â€" de la succesul enorm al multor elevi romani la olimpiade si concursuri scolare si pana la extrema cealalta â€" la rata semnificativa a abandonului scolar in mediul rural.
Danemarca, unde Consiliul danez de la nivelul scolii detine o importanta putere de decizie, si Scotia, unde Consiliul scolar are doar competenta consultativa si se afla intotdeauna sub controlul autoritatilor locale.
- Elena Stefan, inspector scolar pentru activitatea educativa scolara si extrascolara, Ispectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti; - Vlad Steluta, Director Scoala Gimnaziala Nr.
anxietate, depresie si chiar abandon scolar In completarea sa, Diana Simon, psihoterapeut in cadrul Centrului Stelutelor, centru social de suport si recuperare destinat copiilor aflati in situatii de risc, infiintat de Asociatia M.A.M.E., a vorbit despre impactul psihologic pe care bullying-ul il poate avea asupra copiilor bolnavi.
In Romania, 74% dintre cazurile de abandon scolar se inregistreaza in mediul rural, unde 20% dintre copii renunta la dreptul la educatie dupa doar 8 clase. ... Obiectivul final al proiectului este reducerea ratei abandonului scolar, care in prezent depaseste 18% in Romania (comparativ cu media UE, de 11%).
Declaratia mea din aceasta saptamana se doreste a fi un mesaj transmis absolventilor care la sfarsitul saptamanii au incheiat anul scolar sau anul universitar.
Cereal BIO iti aduce super premii, pentru un inceput de an scolar plin de energie! ... Mananca sanatos, incepe scoala cu forte de campion si castiga energie pentru cel mai reusit an scolar.
Odata cu inceperea noului an scolar, multi elevi si studenti fac naveta cu trenul. ... Aceste abonamente se acorda in baza carnetului de elev, respectiv a legitimatiei de reducere la transport pentru studenti, vizate pe anul scolar / universitar in vigoare.
Presa vasluiana face o legatura interesanta intre epurarea directorilor PSD si o declaratie a domnului ministru al educatiei, Mircea Dumitru, care, pe 1 septembrie, argumenta necesitatea reprofesionalizarii managementului scolar. - Dupa 10 ani de intruziune politica in scoala, credem ca este momentul pentru reprofesionalizarea managementului scolar.
Ceea ce este ingrijorator este cresterea abandonului scolar.
Pe atunci, Constantin Tudor era inspector scolar general si tocmai participase la ceremonia de votare a patriarhului Romaniei. ... Din luna mai 2009 ocupa postul de inspector scolar general al Inspectoratului Judetean Calarasi.
o fabrica de confectii (Catex SA), supermarket-urile Kaufland si Lidl, fostul Club al tineretului, Stadionul municipal, Sala Sporturilor, Clubul Sportiv Scolar si bazinul olimpic de inot (aflat in constructie). ... halele unei fabrici de confectii, un stadion, un club sportiv scolar, cele 2 supermaket-uri Lidl si Kaufland.
google-analytics.com